Världscup i Falun

Börjar vara dags för en uppdatering efter ett långt uppehåll, det har ju hunnit bli nytt år sedan jag skrev sist. Har blivit ett par tävlingar i inledningen av 2017. Under trettondagshelgen var jag och testade VM-banorna i Lahtis under skandinaviska cupen, tillika För-VM. Där gjorde jag ett helt okej kval men stumma ben satte tyvärr stopp redan i kvartsfinalen.

Jag fick dock ändå chansen i världscupen i Toblach helgen därpå och även där gick kvalet bra. Jag fick också den start jag ville på kvartsfinalen och hade ledningen efter halva loppet då jag snopet nog fällde mig själv. Jag vet fortfarande inte riktigt vad som orsakade fallet, men jag tappade balansen lite och satte ena staven mellan skidorna och så var den dagen förstörd.DSC_0648

Förra helgen var det dock tävlingsfritt så det blev en helg hemma i Umeå för ovanlighetens skull. Passade på att ta det lite lugnt men också att testa lite skidor.

Imorgon smäller det igen då det är dags för världscup på hemmaplan i Falun, även denna gången är det sprint i fristil. Det kommer nog inte bli samma publiktryck som under förra helgen i Ulricehamn men det ska bli kul att tävla inför svensk publik, för de 150 i publiken i Toblach lyckades inte skapa någon riktig skidfest.DSC_0650

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *