Tävlat i Lillehammer

Ännu en tävlingshelg kan läggas till handlingarna, den här gången en skandinavisk cup i Lillehammer. Helgen började med sprint i fredags där jag gjorde ett okej kval och gick vidare som 23:a till kvartsfinalerna. Sprintbanan var densamma som kördes på världscupen förra helgen, en ganska lång och bred bana där det går att köra om i princip överallt. Så min taktik var att ta det lugnt i början för att sedan kunna förbättra min position under andra halvan.

Så det var precis enligt plan att jag låg sist efter första backen, tyvärr valde jag fel spår in i den andra backen när jag kom med bra fart och fick stanna upp för att inte köra över åkaren framför. Så då tappade jag all fart och hade flera meter fram till åkarna framför, men kom ikapp ganska snabbt så jag hade kontakt in i sista backen. Där hade jag dock inte farten för att kunna förbättra min sistaplats och trodde att det var kört, men tryckte bra över krönet och hade riktigt bra skidor så jag kom in på upploppet med bra fart och kunde spurta till mig en andraplats. lillehammer-sprint

Så det var skönt att gå in i semifinalen med vetskapen att jag kunde plocka någon placering på slutet, men förstod ju att det inte skulle hålla att vara sist in på upploppet igen. Jag började lugnt även i semin men tog den här gången ett eget spår in i andra backen för att kunna avancera, men fick inte alls med mig samma fart som i kvarten och lyckades inte förbättra min position varken där eller i sista backen. Så även den här gången var jag sist in på stadion, tyvärr hade blivit lite lucka mellan de fyra första och vi två som låg sist, så det blev för långt fram även om jag närmade mig med en bra spurt.

Så jag blev 4:a i semin och därmed 8:a totalt i tävlingen vilket är mitt bästa resultat i en klassisk sprint på den här nivån, så jag får vara nöjd.

Lördagens 10 km fristil gick däremot sämre, för att hamna strax utanför de 100 första i resultatlistan känns ju inte så kul. Hade visserligen lite oflyt med att det började snöa strax innan min start så hade nog kunnat vara några placeringar högre upp i listan om det hade varit samma förhållanden för alla, men det spelar ju mindre roll när man ändå inte har något med toppstriden att göra.

Jag stod över söndagens 30 km klassiska masstart vilket var planerat sedan tidigare. Så jag fick istället hjälpa till med drickalagning till de som krigade sig igenom en tuff tremil i ett riktigt svårvallat före med någon plusgrad och snöfall, så det kändes ganska skönt att stå vid sidan när man såg hur de kämpade och slet.

De hade lyckats riktigt bra med livesändningen från tävlingarna och det hade lika gärna kunnat sändas på tv, det går också att se tävlingarna i efterhand här: http://www.skiforbundet.no/ski-tv/?cat=39799b5d-1134-4c18-ba88-631eb0128465

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *