Stolpe ut på SM

Idag avslutades SM-veckan i Borås, en vecka som inte blev riktigt vad jag hade hoppats på. Dagarna inför tävlingarna tillbringades i Tranemo hos familjen Johansson. Där blev det några fina pass tillsammans med Erik, men även mycket vila för att få den något sega kroppen att piggna till lite.

I fredags startade så SM för oss rullskidåkare med ett distanslopp med masstart över 19,5 km på en kort rundbana på gatorna i Borås. Totalt skulle det köras 13 varv men redan på 4:e varvet bröt jag en stav och fick åka drygt en kilometer med en stav. När jag väl hade fått en ny stav hade det blivit en lucka fram till tätklungan och när dessutom tempot i täten skruvades upp en aning så var jag aldrig ens nära att komma ifatt. Så resten av loppet blev inte så kul då jag fick åka ensam nästan hela vägen.

På lördagen var det så dags för sprintstafetten som jag åkte tillsammans med Robin Norum. Vi räknades som ett av favoritlagen och vi hade inga problem att ta oss vidare från semifinalen. Lite oturligt så fick jag en stav i munnen under semifinalen och slog ut en bit av en tand, det gjorde inte så ont men var en lite obehaglig känsla när man hör att tänderna går sönder.  Finalen var ganska händelsefattig och avslutades med en spurt mellan fyra lag där Robin tyvärr drog det kortaste strået och vi slutade på fjärde plats.

Så det känns som att det har varit lite stolpe ut under helgen. Får istället glädjas med klubbkamraterna Linn och Terese som tog guld i stafetten och dessutom med Gustav som tillsammans med K-J Westberg tog ett silver.

Efter tävlingen fick jag åka hem med Johan i Elpex nya rosa Dodge Ram, den sticker ut lite i den svenska trafiken och det är många som tittar lite extra när man åker förbi. Riktigt skön att åka i också, så det var inte alls så drygt att åka de 110 milen hem.