Sprintläger

Har kommit hem efter ett Sprintdagarna i Östersund, ett kort läger med fokus på sprint där landslaget bjudit in de lite fler åkare. Jag var inte inbjuden från början men eftersom några åkare lämnat återbud så fick jag möjligheten att åka dit.

Lägret började på tisdagsmorgonen med en sprint i klassiskt där vi körde en prolog och sedan 3 st heat. Heaten delades in 4 olika ”divisioner” utifrån prologtid och efter varje heat fick segraren gå upp en division och den som kommit sist gå ner en division för att på så vis skapa så jämna heat som möjligt. Jag hamnade i andradivisionen och blev sedan kvar där genom hela tävlingen. På eftermiddagen blev det ett lugnt skatepass med lite tekniktips från Mats Larsson.

Onsdagen inleddes med ett längre löppass mestadels på myr där jag fick pinna på lite för att hänga med grabbarna, på eftermiddagen körde vi ett klassiskt pass med lite starter och spurter på rullskidbanan.

Lägret avslutades så i förmiddags med en skatesprint på Östersunds motorstadion med samma upplägg som i den klassiska sprinten. Själv fick jag avsluta på topp efter att ha blivit 5:a i prologen sedan tagit tre raka heatsegrar. Var riktigt skönt att känna att man kan ge landslagsstjärnorna en match, det är visserligen på träning och dessutom på rullskidor men är ju ändå skönt att veta att man är med i matchen då man står där på startlinjen till vintern.

Jag är glad att jag fick chansen att vara med på lägret, det har varit roligt och jag har fått med mig mycket tips och erfarenheter. I morgon börjar nästa läger, det är ett litet hemmaläger i Umeå med IFK och sedan drar skolan igång efter helgen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *