SM i Norrköping

Det blev en bra sm-helg i Norrköping som resulterade i två silver. Fredagens masstart över 20 km blev en blöt historia med ett samlat fält under hela loppet. På en så platt bana är det riktigt svårt att gå loss ensam och det blev istället mest en transport mot det sista varvet. Eftersom banan var smal och den blöta asfalten var lite hal var en position långt fram att föredra.

Så inför sista varvet började jag avancera från min position långt bak i klungan och med en kilometer kvar hade jag tagit mig hela vägen till tät. Väl där var planen bara att bevaka tätpositionen in på upploppet och jag räknade med att någon skulle komma med en attack. Men jag fick behålla ledningen relativt ostört ända in mot upploppet där jag tyvärr fick ge mig mot Anton Hedlund. IMG_20160708_164600

På sprintstafetten på lördag var förhållandena bättre för rullskidor med varmt och soligt. Precis som för två år sedan så åkte jag med Robin, han på första och jag på andra sträckan. Även nu blev det mest en väntan på en spurt för oss som körde sista sträckan. Den här gången tänkte jag att jag skulle vara den som kom in som tvåa på upploppet och ha en bra spurt. Men jag var inte ensam om den tanken så det blev rätt trångt och jag bröt vänsterstaven innan sista kurvan. Så där försvann guldchansen, men får vara nöjd att jag lyckades bärga ett silver.DSC_0053

Det var första gången jag var i Norrköping och blev positivt överraskad av stan som ligger väldigt fint vid Motala ström.DSC_0045

Nu bär det av mot Schweiz för en veckas läger, hoppas att inte väderprognosen stämmer, för i så fall kommer det bli en blöt vecka…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *