Resumé av sommaren

Eftersom jag inte lyckats prestera ett enda inlägg under sommaren så tänkte jag göra en kort summering. Först och främst så har jag och Moa flyttat in i vår första gemensamma lägenhet och efter lite tapetsering och allmänt flyttkaos så börjar vi snart få ordning på saker och ting.

Rullskidsäsongen började riktigt bra med seger i den minitour i Torsby som inledde årets Sverigecup, en tävling där jag överraskade mig själv med ett riktigt bra backrace i den avslutande jaktstarten. Lyckades därefter också vinna Inge Bråten Memorial i Sunne mot riktigt meriterat motstånd, tävlingen som är en sprint på en platt bana med en hel del kurvor passade mig som handen i handsken.

Bara två dagar efter tävlingen i Sunne var det så dags för SM som var ett stort mål för rullskidsäsongen. Jag lyckades dock inte hålla i den fina resultraden, under den inledande distanstävlingen fanns inte dagsformen och efter några tveksamma beslut under tävlingen så försvann medaljchanserna. Jag var på väg att rasa genom fältet men lyckades hänga med min klunga och göra en bra avslutning som gav en femteplats.

Foto: Rolf Zetterberg
Foto: Rolf Zetterberg

Dagen efter kördes en sprint där det hade regnat inför tävlingen men torkade upp succesivt under tävlingens gång vilket innebar att val av hjul blev viktigare än vanligt. Tyvärr för min del så gjorde jag nog ett dåligt beslut inför finalen och valde vanliga racehjul. Så efter att först ha gjort en dålig taktisk manöver hamnade jag i lite trängsel i den enda blöta kurvan och med lite för dåligt grepp i hjulen hamnade jag ute i staketet och tappade viktig fart. Så det slutade med en femteplats även den dagen.

Jag blev uttagen att åka sprint och teamsprit under hemma-VM i Sollefteå i början av augusti. I sprinten som var en så kallad knockout-sprint på 150 m var det som väntat svårt att hävda sig mot rullskidspecialisterna och jag åkte ut direkt i åttondelsfinalen.IMG_20170804_203327_067

I teamsprinten körde jag och Anton Persson i de svenska färgerna, det var fem varv var på en bana som var drygt en kilometer lång. Jag åkte sista sträckan och fick gå ut i tätgruppen på tre lag, jag lyckades tyvärr inte spela mina kort helt rätt utan fick ge mig i en spurt mot Norges Ragnar Bragvin Andresen om guldet. Men nu har jag i alla fall en VM-medalj, förhoppningsvis inte den sista.DSC_0229

Efter att i många år åkt med Alpina-pjäxor och Peltonen-skidor så har jag nu beslutat mig för att testa något nytt och kommer nu att använda Rossignol, både skidor och pjäxor. Så det kommer att bli en del skidtestning inför säsongen, men jag tror och hoppas att det kommer vara ett byte som ska göra att det går fortare i vinter.

Träningen har flutit på bra, vi har varit på läger med landslagets grupp 2 i Östersund, Idre, Bruksvallarna och nu är vi på plats i Tyska Ruhpolding. Jag har fått vara frisk och skadefri under sommaren men igår smög sig en förkylning på så jag missar de sista dagarnas träning under det här lägret och åker hem imorgon istället. Så nu är det bara att hålla tummarna för att den här förkylningen inte blir så långvarig.20170814_100017 DSC_0197 DSC_0273 DSC_0277

En reaktion på ”Resumé av sommaren”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *