Nu är vi igång

Nu är tävlingssäsongen igång på allvar och både premiären i Bruksvallarna samt första Sverigecupen Idre avklarad. Det har varit en helt okej start på säsongen även om det inte räckt riktigt hela vägen till de resultat som jag siktar mot.

bruks-15-km-k
Foto: Skidzonen.se

Jag började helgen i Bruksvallarna med en 55:e plats i fredagens fristilslopp över 10 km. Det låter ju inte så märkvärdigt, men för mig som sprinter var det ett helt okej resultat i det 250 man starka startfältet. Lördagens klassiska lopp var däremot inte någon höjdare, jag kände tidigt att det inte var min dag  och funderade på att bryta, men tog mig i kragen och kämpade mig runt de tre varven till en slutlig 73:e plats.

Trots att benen kändes sega blev det en 11:e tid i söndagens sprintkval. I kvartsfinalen kändes det ganska bra men gjorde inte ett perfekt taktiskt lopp och hade inte riktigt farten mot slutet av loppet och förlorade semifinalplatsen med en decimeters marginal.

Efter tävlingarna i Bruks åkte vi direkt till Idre och kunde träna i lugn och ro istället för att spendera massa tid på att resa fram och tillbaka genom halva Sverige. Tävlingshelgen i Idre började med en fristilssprint där jag kvalade som 3:a. Krånglade mig sedan vidare från kvartsfinalen som 2:a trots en riktigt dålig spurt och från semifinalen som 3:a på tid. Väl framme i finalen tog dock det roliga slut, jag fick en dålig start och när jag efter halva loppet tänkte avancera i fältet fanns det inget krut kvar i benen, så det slutade med en 5:e plats.

Söndagens distanslopp kördes på en ganska lätt bana i snabbt före vilket jag inte har något emot. Jag hade en bra känsla under loppet och blev 18:e man, ca 15 sekunder från topp 10, det var klart bättre än något distanslopp i fristil under förra säsongen. Så om jag summerar de första två helgernas tävlande så känns det som en bra start på säsongen men utan den där riktiga fullträffen.

dsc_0361Efter att ha varit bortskämd med fantastiska förhållanden för skidåkning sedan slutet av oktober har nu verkligheten kommit ikapp. För efter ett idogt regnande medan jag var i Idre så är nu 1,5 km konstsnö på Nydala den enda snön som finns kvar, så nu börjar det tyvärr likna de senaste årens vintrar igen. Bara hoppas på lite minusgrader och nederbörd igen.

För någon dag damp årets pruduktkatalog från peltonen, alpina m.fl. ned genom brevinkastet, den finska versionen. Det visade sig att jag fått äran att vara med på ett par bilder i den.

alpina
peltonen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *