Minitour i Falun

Är på väg hem från Falun och den minitour som ingår i Sverigecupen. Jag har kört en minitour i Skandinaviska cupen tidigare men det här var första gången under min karriär som det körts en tour i Sverigecupen, så det var kul att testa något nytt.

Touren började med en skejtsprint på fredag där jag var nära en finalplats men en liten taktisk miss och för dålig spurt gjorde att det tog stopp i semin och jag slutade 7:a. DSC_0363 DSC_0377
Lördagens klassiska millopp såg ut att bli ett av de bästa distanslopp jag gjort och med 2.5 km kvar hade jag bara några sekunder upp till topp 10.  Ett fall med 500 m kvar grusade de förhoppningarna och jag slutade 21:a.

Jag gick ut som 11:a i söndagens avslutande jaktstart med drygt tiotalet åkare strax bakom mig. Så vi blev snabbt en stor grupp som kunde åka hämta in ett par åkare framför så vi kämpade om plats 8:a. Jag fick slita under mitten av loppet för att hänga med men det började kännas bättre mot slutet och jag kunde göra en bra avslutning. Jag hade inte lyckats skapa mig tillräckligt bra position inför upploppet för att kunna vinna gruppspurten. Men jag lyckades gå i mål på plats 10 med 12:e åktid på dagens etapp vilket jag är nöjd med.

Nästa större tävling blir om två veckor då det är Skandinavisk cup i Madona i Lettland, även det en minitour med samma distanser som i helgen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *