Höstens resor mm

Det har varit lång nyhetstorka på bloggen, så här kommer en liten uppdatering. Jag hade en bra sommar där träningen fungerat bra och jag har fått vara frisk och klarat mig bra från skador, endast ena vaden som har krånglat lite till och från. Förutom träning och lite jobb i skogen blev det ett antal rullskidtävlingar och även en resa till Island med familjen. Resan till Island var trevlig och med tanke på att de hade sin sämsta sommar på 100 år så får vi vara riktigt nöjda med vädret även om det inte var lite kyligt. Vi hann med många sevärdheter under den veckan vi var där. Mina favoriter var de geotermiska fenomenen med varma källor, gejsrar samt naturreservatet Landmannalaugar med sin häftiga natur.

Jag fick möjligheten att tävla en hel del på världscupen i rullskidor där det bl.a. blev en seger på prologen i Torsby. Det mest minnesvärda från rullskidsäsongen var nog resan till Ryssland, närmare bestämt Khanty Mansiysk som ligger i västra Sibirien. Tävlingsmässigt blev det väl ingen stor succé, men med två fjärdeplatser så var det helt klart godkänt. Det var mitt första besök i Ryssland och även om det inte var så annorlunda mot Sverige som jag trott på förhand så var det ändå en intressant upplevelse.

När jag kom hem från Ryssland i början av september blev jag förkyld och efter detta var formen riktigt på bottennivå under flera veckor. Det är väldigt frustrerande att känna att kroppen inte svarar alls som huvudet vill. Men senaste veckan har det börjat kännas lite bättre så jag hoppas att det ska kännas bra när säsongen drar igång på riktigt om drygt en vecka i Bruksvallarna.

Men redan helgen som var så smygstartade säsongen med VW Supersprint, ett riktigt kul arrangemang med en TV-sänd 100 m sprint. Tävlingen hade premiär förra året och kommer förhoppningsvis att bli en stående premiärtävling framöver. Jag lyckades till slut bli trea i ett starkt startfält efter jämna fighter i varje heat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *