Ett tvådelat läger

Jag befinner mig sedan i lördags på Mallorca med sprintlaget. Det är andra delen av vårt sista barmarksläger innan säsongen drar igång. För lägret startade redan i tisdags i Göteborg. Där blev det en hel del löpning och rullskidor, men också några pass i den nya skidhallen Skidome. Det är en riktigt häftig anläggning de har byggt. Där finns förutom skidhallen även en fullstor konstgräsplan, två idrottshallar, gym, hotell, grundskola samt gymnasieskola under samma tak. Dessutom sitter det ihop med beachvolleyhallen som med sina tio inomhusplaner får IKSUs att fyra att kännas väldigt futtigt.

Skidanläggningen som ser ut som ett parkeringsgarage är kanske inget man vill köra allt för många timmar i då spåret bara är drygt en kilometer långt, ganska platt och svänger mest hela tiden. Våra tre pass på skidor innehöll ganska mycket sprintspecifik träning med bl.a. starter och kurvtagning. Till detta fungerade anläggningen riktigt bra och jag tyckte inte att det var något problem att det blev många varv under passen.

DSC_0523En bild på skidanläggningen Skidome.

DSC_0524Vi gjorde ett besök på Ronald McDonald Huset i Göteborg där vi fick hjälpa till att tillverka armband som ska säljas för att bidra till att finansiera en utbyggnad av huset. Så snart kan ni buda hem mitt armband på Tradera.

DSC_0531Det blev också en test av beachhallen.

Här på Mallorca har vi hittills mest åkt rullskidor, två distanspass och ett tufft intervallpass, men också lite styrketräning i hotellets minimala gym. Vädret har varit perfekt för träning, knappt 20 grader och mulet. Förhoppningen är dock att solen ska visa sig lite också under vistelsen här så det blir mer attraktivt att hoppa i den något för kalla poolen.

DSC_0515Bjuder också på en bild från veckan innan lägret, efter årets största och förhoppningsvis enda krasch på rullskidor som slutade i en dålig imitation av Anja Pärsons segergest ”sälen” med skrapad haka som följd.

En reaktion på ”Ett tvådelat läger”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *