Ett besök i Asien

Sedan jag skrev sist har jag hunnit med att åka ut i kvalet under världscupen i Falun, göra mitt första besök i Asien och åka säsongens första långlopp.

Om vi börjar med världscupsprinten i Falun så kändes det riktigt bra dagen innan då jag testade banan, kanske lite för bra. För precis som man brukar säga att det inte är bra att vinna sista tävlingen innan ett stort mästerskap så ska det väl inte kännas för bra dagen innan eller på uppvärmningen om det ska gå riktigt bra… För jag gjorde min sämsta världscup och slutade 48:a i prologen.

På måndagen efter tävlingarna i Falun åkte vi så österut, till Pyeongchang i Sydkorea där nästa års olympiska spel kommer gå av stapeln. Så världscuptävlingarna under helgen räknades även som för-OS. Det var tre tävlingar där jag hade störst förhoppningar på fredagens klassiska sprint. Eftersom flera av de bästa åkarna saknades var det en bra chans att göra bra resultat. Tyvärr var känslan i kroppen inte mycket bättre än helgen innan och det tog slut i efter en femteplats i kvartsfinalen och slutplacering 21. DSC_0681
30 km skiathlon som vi körde under lördagen är ju inte min bästa disciplin utan kanske snarare min sämsta, så jag är rätt nöjd med min 28:e plats och de första världscuppoängen på distans. På söndagen åkte jag och Anton Lindblad teamsprinten tillsammans, tyvärr hade ingen av oss en riktigt bra dag så vi var aldrig med i kampen om pallplatserna och slutade 8:a.

Förutom att jag tycker att sprintbanan gärna fått vara lite kortare så var banorna riktigt fina. Lite tråkigt att vårt hotell låg helt avsides så vi inte lyckades se så mycket annat än hotellet, skidstadion och vägen däremellan innan tävlingarna var slut. Men eftersom vi hade hela måndagen ledig innan vi skulle flyga hem hann vi med lite turistande i Seoul.16586650_10154340355653575_455915186_o 16651161_10154340355603575_1374469879_o 16651222_10154340355943575_1826525722_o

I söndags åkte jag säsongens första långlopp i Bergeforsen, Medelpad Classic Ski. Trots den snöfattiga vintern hade arrangören lyckats få till en bana på 42 km från a till b, en ganska lätt bana så det var stakning som gällde, precis som på de flesta långlopp nuförtiden. Det gick lugnt stora delar av loppet men vid ungefär 20 km var det ett lite tyngre parti och då decimerades tätgruppen till en trio bestående av Jörgen Brink, Anders Svanebo och jag. Sedan blev det mest en väntan på spurten och jag hade goda förhoppningar efter att ha tagit båda spurtpriserna, men det är en helt annan sak att spurta efter 2 timmar och jag drog det kortaste strået och fick nöja mig med tredjeplatsen.Medelpad Classic Ski

Nu är jag på plats i Falun igen, den här gången för att köra Sverigecupen i dagarna tre. Det är en minitour med sprint i fristil på fredag, 10 km klassiskt på lördag och avslutningsvis 15 km jaktstart i fristil.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *