En underskattad träningsform

Förra veckan var en riktigt lugn vecka då jag nästan inte tränade någonting, men jag gjorde åtminstone styrketester och test på rullbandet. Dessa tester brukar vi göra två gånger per år och resultaten nu var i klass med de bästa testerna jag gjort tidigare så det känns ju positivt, så nu gäller det ”bara” att pricka formen till vintern.

Den här veckan är det åter normal träning som gäller och i onsdags körde jag årets första rullskidorientering, en sport/träningsform som som utövas av skidorienterare under barmarkssäsongen.  Jag tycker att det är en kul form av träning med mycket fart och precis som övrig orientering går tiden fort då man måste koncentrera sig på annat.
Eftersom det blir mycket snabba svängar och att man alltid måste vara beredd att väja för barn, bilar och annat som kan röra sig i kvarteren så tror jag att man blir stabilare på skidorna. Detta tror jag att många skidåkare, speciellt vissa tjejer, skulle kunna dra nytta av på vintern och tjäna lite tid utför på. Så kör mer rull-o, lite extra adrenalin när man kommer lite för fort mot en korsning är ju bara en bonus som man får på köpet!

DSC_0063
Har just packat i ordning några par skidor som ska skickas iväg för slipning.

Imorgon bär det iväg till Ö-vik för två pass på rullskidbanan, något som Umeå inte kan erbjuda i dagsläget men som förhoppningsvis kommer att byggas.

DSC_0060
En bild från måndagens löppass runt Grössjön.

 

En reaktion på ”En underskattad träningsform”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *